Wat is er te zien en te doen?

Het begin.

Portugezen vertellen dat Portugal in deze regio is geboren. U bent dus op historische grond! Het dorp Barreiros ligt op enkele kilometers van Braga, in de gemeente Amares. Barreiros grenst aan de rivier Cávado, één van de vele rivieren in de regio. Het dorp wordt bewoont door minder als 800 mensen. De faciliteiten zijn beperkt, maar dat wordt gecompenseerd door rust en natuur. Natuurlijk is er een kerk, een kapel, een kroeg, enkele kleine lokale restaurants, een kleine supermarkt, een bakker. Wij genieten van de vogels en de prachtige uitgestrekte wijngaarden.

Historie.

Voor al het andere, shopping, sportcomplexen, theater en cinema is Braga de eerst aangewezen stad. Onderschat echter andere plaatsen in de omgeving niet. Laat je verleiden om de historische plekken te bezoeken: er is veel Unesco-werelderfgoed in de regio! Wij adviseren behalve Braga, zeker Guimerães, Amares, Ponte de Lima en Porto te bezoeken. De Romeinen lieten meerdere Romeinse bruggen achter. Er is een autoroute rond Romeinse souvenirs, maar een andere voert langs de wijngaarden. Er zijn langs de rivieren vele picknickplekken en strandjes, en er kan goed gefietst worden.

Sportieve activiteiten.

Voor ieder in het eigen tempo, bestaan er veel mogelijkheden. Wandelen, fietsen, kanoën, golf, midgetgolf, paardrijden. De bergen, rivieren, sportaccommodaties staan tot je beschikking. Ga zelfstandig of onder begeleiding: Elly en Gerard kunnen je adviseren. Voor groepjes gasten kunnen de activiteiten ook worden georganiseerd! Wanneer het tijd is voor een strandbezoek, kun je op zo’n 35 minuten rijden naar Esposende, waar de Cávado de Atlantische Oceaan bij vult. Het alternatief zijn natuurlijk de rivierstranden in de omgeving, op een kleine kilometer.

Georganiseerde uitstapjes.

Vanuit Villa Branca Barreiros worden activiteiten georganiseerd: fiets- en wandeltochten, golf, port- en wijnproeverijen, wijngaardbezoeken, kookcursussen, fotocursussen, schilderscursussen, stadsbezoeken onder begeleiding, en ieder leuk idee dat wordt aangedragen. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Douro.

En dan is er de Dourovallei. Het groene deel van Portugal met eindeloze wijngaarden voor de port en de wijn, met de vele Quinta’s, de uitnodigende rivier, …. Je komt tijd te kort, dus je komt vast terug naar Barreiros.