Wat is er te zien en te doen?

Portugezen vertellen dat Portugal in deze regio is geboren. U bent dus op historische gronden! Het dorp Barreiros ligt op enkele kilometers van Braga. Het is een dorp in de gemeente Amares. Barreiros grenst aan één van de vele rivieren in deze regio, de rivier Cávado. Barreiros is bewoond door nog geen 800 mensen. De faciliteiten zijn beperkt, maar dat wordt gecompenseerd door rust en natuur. Natuurlijk is er een kerk, een kapel, een kroeg, enkele kleine lokale restaurants, een kleine supermarkt, een bakker. Wij genieten van de vogels en de prachtige uitgestrekte wijngaarden. Voor al het andere, shopping, sportcomplexen, theater en cinema is Braga de eerst aangewezen stad. Onderschat echter andere plaatsen in de omgeving niet. Laat je verleiden om de historische plekken te bezoeken: er is veel Unesco-werelderfgoed in de regio. Wij adviseren behalve Braga, zeker Guimerães, Amares, Ponte de Lima en Porto te bezoeken. De Romeinen lieten meerdere Romeinse bruggen achter. Er is zelfs een autoroute rond Romeinse souvenirs. Ver voor de Romeinen werden er al krijttekeningen in de rotsformaties gemaakt. Er zijn langs de rivieren vele picknickplekken en strandjes, en er kan goed gefietst worden.

Sportieve activiteiten, ieder in het eigen tempo, kennen legio mogelijkheden. Wandelen, fietsen, kanoën, golf, midgetgolf, paardrijden. De bergen, rivieren, sportaccommodaties staan tot je beschikking. Ga zelfstandig of onder begeleiding: Elly en Gerard kunnen je adviseren. Voor groepjes gasten kunnen de activiteiten ook worden georganiseerd! Wanneer het echter tijd is voor een strandbezoek, kun je op zo’n 35 minuten rijden naar Esposende, waar de Cavadorivier de Atlantische Oceaan ontmoet. Het alternatief is natuurlijk het rivierstrand van deze rivier, op een kleine kilometer.

Vanuit Villa branca Barreiros worden activiteiten georganiseerd: fiets- en wandeltochten, golf, port- en wijnproeverijen, wijngaardbezoeken, kookcursussen, fotocursussen, schilderscursussen, stadsbezoeken onder begeleiding, en ieder leuk idee dat wordt aangedragen.

En dan is de Dourovallei nog niet genoemd. Het groene deel van Portugal met eindeloze wijngaarden, de vele Quinta’s, de uitnodigende rivier, …. Je komt tijd te kort, dus komt vast terug naar Barreiros.